Wist u dat..?

Wist u dat…

het onderwerp van Nieuwsbegrip in groep 5-6 deze week ’Vogels kijken via de webcam’ was? Via beleefdelente.nl heeft de groep (heel enthousiast!) live gekeken naar verschillende vogels.

het alter ego van juf Ineke van groep 1-2 Professor Pats Boem is? 

alle groepen ontspanningslessen krijgen van Amy en bijvoorbeeld de ballonademhaling leren?

groep 5-6 heel hard oefent om de tafel van 1 tot en met 10 uit het hoofd te kennen? Als dit lukt, oefenen kinderen ook de tafel van 11 en 12. Thuis oefenen mag zeker!

de kinderen van groep 1-2 erg fan zijn van de lentebloemen in de Torteltuin? Het groen wordt scherp in de gaten gehouden, bevoeld en besnuffeld.

Paul, de vader van Jamie en Jasmijn, onze eenwieler heeft gemaakt? En dat hij ook de houten buitenbank van de kleuters wil repareren? Superfijn, dankjewel, Paul!

we gratis moestuinzaadjes van Smaaklessen hebben gekregen die we gaan zaaien?

groep 5-6 oude, kleine apparaten kan gebruiken voor hun onderzoek en uitvindingen? Heeft u thuis nog een klein, stuk apparaat, dan is groep 5-6 daar heel blij mee!

een van de leerlingen van groep 7-8 de pastinaak door het Schoolfruit hélemaal heeft ontdekt en alle restjes mee naar huis wilde?

groep 5-6 begrijpend lezen af en toe extra leuk maakt door er samen met de klas een spel van te maken? Kinderen bedenken dan in groepjes vragen over de Nieuwsbegrip tekst die ze later in Kahoot zetten. Deze vragen worden dan in een spelvorm beantwoord.

de luizenbrigade deze week geen luizen heeft ontdekt? Dat is heel mooi!

wistudat wistudat